Curățenia de primăvară: Cum să o faci inteligent și eficient?

MrOferto
Odată cu primăvara vine dorința irezistibilă de a face curățenie și de a scăpa de dezordinea din timpul iernii. În timp ce unii dintre noi se aruncă în curățenie cu entuziasm, pentru alții este mai degrabă un rău necesar. Indiferent de categoria în care vă încadrați, cu puțină inteligență și planificare, puteți gestiona curățenia de primăvară ușor și eficient.
Curățenia de primăvară: Cum să o faci inteligent și eficient?

1. Planificați procesul: înainte de a vă arunca în curățenie cu o cârpă în mână, luați un moment pentru a planifica. Faceți o listă cu camerele pe care doriți să le curățați și stabiliți-le priorități. Începeți cu cele mai dezordonate și ajungeți la cele care nu au nevoie atât de mult de curățenie.

2. Aruncați obiectele inutile: Curățenia de primăvară este ocazia perfectă pentru a scăpa de lucrurile pe care nu le mai folosiți sau de care nu mai aveți nevoie. Hainele care nu se potrivesc, revistele vechi, aparatele electrocasnice stricate - toate acestea pot merge la gunoi sau la caritate. Renunțând la obiectele inutile, veți câștiga mai mult spațiu și veți scăpa de balastul inutil.

3. Faceți curățenie de sus în jos. Mai întâi, șterge praful de pe mobilă și rafturi, apoi aspiră podelele și, în final, dă cu mopul. În acest fel, praful și murdăria nu se vor întoarce în jos și te scutești de muncă.

4. Folosiți puterea produselor de curățare naturale. Puteți face acasă mulți detergenți eficienți din ingrediente disponibile în mod obișnuit, cum ar fi oțetul, sucul de lămâie sau bicarbonatul de sodiu.

5. Chiar și micile detalii vă pot transforma casa dincolo de recunoaștere. Lustruiți oglinzile, spălați ferestrele, ștergeți clanțe și întrerupătoare. Acordați atenție zonelor mai puțin vizibile, cum ar fi finisajele, colțurile și colțurile și crăpăturile.

6. Implică întreaga familie: curățenia nu trebuie să fie treaba ta. Implicați întreaga familie. Copiii vă pot ajuta să curățați jucăriile și camera lor, iar partenerul dvs. vă poate ajuta cu treburile mai dificile. Lucrând împreună va merge mai bine și vă veți distra mai mult.

7. Recompensează-te. Oferă-ți o odihnă binemeritată cu un film bun, o carte în mână sau o cafea cu prietenii. Sentimentul de curățenie și de bunăstare îți va ridica garantat moralul.

Curățenia de primăvară nu trebuie să fie o afacere stresantă. Cu puțină planificare, un pic de inteligență și implicarea întregii familii, o puteți aborda cu ușurință și cu zâmbetul pe buze. Și veți fi răsplătiți cu o casă curată și confortabilă, în care vă veți simți minunat.

« Redați frumusețea grădinii dvs.: Îngrijirea de primăvară după Iarnă Grătar: o simfonie de vară de arome și gusturi »