Răcoritoare de vară pe farfurie: inspirație pentru rețete ușoare și gustoase

MrOferto
Vara este în plină desfășurare și odată cu ea vin și zilele toride care cer ceva ușor și răcoritor. În locul meselor grele și grase, să ne concentrăm pe rețete care oferă corpului nostru nutrienții de care are nevoie, fără să ne împovăreze.
Răcoritoare de vară pe farfurie: inspirație pentru rețete ușoare și gustoase

Legume și fructe de sezon:

Profitați de varietatea abundentă de legume și fructe de sezon care sunt pline de vitamine și minerale. Răcorește-te cu pepene suculent, căpșuni dulci, castraveți răcoroși sau roșii aromate. Pregătiți salate ușoare cu o varietate de legume, ierburi aromatice și dressinguri făcute cu ulei de măsline și suc de lămâie. De asemenea, puteți încorpora fructele în deserturi, smoothie-uri sau limonade răcoritoare.

Supe reci și gazpacho:

Supele răcoroase și gazpacho sunt alegerea ideală pentru zilele toride. Încercați o supă cremoasă de broccoli, un gazpacho răcoritor de roșii și piper sau o supă exotică de mango și nucă de cocos. Serviți supele cu crutoane, pâine prăjită sau ierburi.

Pește și fructe de mare la grătar:

Peștele și fructele de mare la grătar sunt ușor de digerat și bogate în acizi grași omega-3 care sunt benefice pentru sănătatea noastră. Încercați somonul cu ierburi, creveții la grătar cu usturoi și lămâie sau caracatița la grătar cu ulei de măsline și ierburi. Serviți peștele și fructele de mare cu legume la grătar sau cu un sos ușor.

Paste și risotto ușoare:

Pastele și risotto nu trebuie să fie grele și pline de calorii. Alegeți opțiuni din cereale integrale și combinați-le cu legume ușoare, ierburi și brânză cu conținut scăzut de grăsimi. De exemplu, preparați paste cu sos de roșii și busuioc, risotto cu dovlecei și parmezan sau salată de quinoa cu legume la grătar și brânză feta.

Deserturi sănătoase:

Chiar și vara, vă puteți răsfăța cu deserturi dulci, dar sănătoase. Încercați sorbet de fructe, budincă de chia cu fructe și nuci sau înghețată de casă cu iaurt și fructe. Nu uitați de fructele dulci, care sunt un desert excelent în sine.

« Grătar: o simfonie de vară de arome și gusturi